Den moderna och flexibla arbetsplatsen är ett hett ämne. Hur ska vi utforma arbetsplatsen för att få medarbetarna att trivas och vilja jobba kvar samtidigt som lönsamheten optimeras och kontoret yta och användningsområde maximeras? Den fysiska och den digitala arbetsplatsen växer ihop och framtiden bjuder på många spännande lösningar. För att få en inblick i hur den moderna arbetsplatsen ser ut idag följer nedan tre snabba intervjuer med företag i framkant: SBAB, Volvo och Bambora.

Karin Hellgren SBAB

Karin Hellgren

SBAB logo

Det är inte alla som jublar när idén om att organisationen ska arbeta aktivitetsbaserat lanseras internt. Att få medarbetare att acceptera att plocka bort efter sig varje dag, att inte sitta på samma plats utan flytta runt och dessutom försöka minska mängden papper för att möjliggöra detta kan vara en svår nöt att knäcka. Med systematik, delaktighet och kommunikation kommer man en bra bit på vägen. Karin Hellgren från SBAB är en utav talarna på Rethink Office i Stockholm.

Varför är det viktigt att vara med på Rethink Office och prata om arbetsplatsen?
Jag är otroligt stolt över vår arbetsplats och hur vi genomförde både en flytt och en förändring av arbetssättet med ett lyckat resultat. Jag hoppas självklart att min medverkan på Rethink Office kan inspirera andra.

Vad kan deltagarna förvänta sig av dig och ditt anförande?
En ärlig och rak beskrivning av en process som inte är helt enkel, samt konkreta tips och exempel på hur vi valde att tackla utmaningen.

Hur skulle du beskriva er arbetsplats med tre ord?
Inspirerande, inbjudande och kreativ.

Lekrummet_vingelpallar

Lekrummet_Barnrummet

 

 

Maria Forssell Volvo

Maria Forssell

Volvo logo

Volvo är inte bara innovativa i sin kommunikation ut mot konsumenterna. Även internt i organisationen läggs det stort fokus på framtiden och hur man jobbar med nya lösningar.  Maria Forssell, Director på DAY@work programme, kommer att tala på Rethink Office Malmö och berätta om Volvo Car Groups väg till den framtida arbetsplatsen – ett effektivare och mer flexibelt sätt att arbeta för att uppnå verksamhetens mål på ett bättre sätt.

Maria ser Rethink Office som en möjlighet att lära av andra och att få nya insikter i hur kontorets utformning kan påverka verksamhetens lönsamhet. Hon är en erfaren talare om kontor och ABW och deltagarna kan förvänta sig passion ifrån henne under sitt anförande. När jag ber henne beskriva Volvos arbetsplats med tre ord svarar hon: “Funktionell, modern och cool!”

 

 

Jon Bambora

Jon Wimmercranz

ht16-bambora

Jon Wimmercranz kommer tillsammans med kollegan Daniel Nordstrand att tala på Rethink Office Stockholm. Med en pressad tidplan, höga förväntningar och många önskemål lyckades Bambora samla alla kollegor, som innan satt på flera olika kontor, till ett och samma kontor mitt i Stockholm City.

Varför är det viktigt att vara med på Rethink Office och prata om arbetsplatsen?
Vi är riktigt stolta över vårt nya kontor och hoppas att andra företag kan inspireras. Arbetsplatsen är en mycket viktig plats där vi spenderar mycket tid och en bra arbetsplats ger också energi och stimulerar till möten och underlättar arbete. Vårt nya kontor har betytt mycket för oss och det känns givande att berätta om detta för andra som står inför en flytt eller renovering.

Vad kan deltagarna förvänta sig av dig och ditt anförande?
Fokus har processen och våra upplevelser kring detta. Både framgångar och motgångar.

Hur skulle du beskriva er arbetsplats med tre ord?
Passionerad, öppen och vänlig.

Samtliga fotografier från Bamboras kontor (även coverphoto för detta inlägg): www.mansberg.se

www.mansberg.se

www.mansberg.se

www.mansberg.se

www.mansberg.se

www.mansberg.se

www.mansberg.se

 

 

 

 

 

 

 

 

På Rethink Office kan du höra mer om hur Jon, Karin och Maria tänker kring arbetsplatsen, arbetsmiljö och framtidens kontor. Rethink Office hålls både i Stockholm och i Malmö. Hoppas att vi ses!

Johanna Karlström, ansvarig för Rethink Office.
johanna@summitandfriends.se
070-757 39 73