Att gå över till ett nytt arbetssätt är inte lätt. Dels är det fysiska lösningar och digitala system som ska samverka, dels går alla berörda personer igenom en förändringsresa. Och mitt i allt det här ska ni hitta en lokal som passar er organisations behov och öskemål. I den här delen av Arbetsplatsen i fokus presenterar vi tre talare till Rethink Office Stockholm och Rethink Office Malmö som själva har en hel del erfarenhet kring arbetsplatsen.

Har du missat de två tidigare delarna om Arbetsplatsen i fokus? 

Här kan du läsa del ett med: SBAB, Bambora och Volvo.
Här kan du läsa den två med: Tetra Pak, Västsvenska handelskammaren och KTH.

 

Världen förändras i en rasande fart – hur parerar vi det?

Anna-Lena Carlstedt Fabege

Anna-Lena Carlstedt

Linn Dahlberg Fabege

Linn Dahlberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabege är ett ledande börsnoterat fastighetsbolag med huvudsaklig inriktning mot fastighetsutveckling och förvaltning av kommersiella lokaler. Anna-Lena Carlstedt har många års erfarenhet i branschen från bland annat Cushman & Wakefield och Newsec. Linn har innan hon började arbeta på Fabege arbetat på Tengbom, Vattenfall och ÅF.  De är idag kollegor på Fabege och kommer att berätta ur fastighetsägarens perspektiv på Rethink Office Stockholm.

Hur tar man hänsyn till förändringen som sker snabbare än någonsin i projekt med längre ledtider? Det är en av flera frågor som de kommer att försöka svara på, och ge sig bild av, på konferensen i Stockholm. Interna förändringar i en organisation påverkar självklart utformningen av den fysiska arbetsplatsen. Hur kommer man att jobba nu och i framtiden för att optimera sättet vi använder kontoret och arbetsplatsen? Hur parerar man en snabbt föränderlig värld?

 

Humans and Machines in a Hyper-Automated Workplace

Peter Ankerstjerne ISS

Peter Ankerstjerne

Peter Ankerstjerne arbetar ifrån ISS Danmark. Peter kommer att hålla sin dragning på engelska när han deltar på Rethink Office Malmö den 7/12. Jag hörde av mig till Peter för att ställa tre snabba frågor.

Why is it important to participate at Rethnk Office and talk about the workplace?
Because Rethink Office is an important event that will help Nordic organizations better understand the trends that are shaping the workplace of the future and how to deal with changes on both strategic, tactical and operational levels.

What can the participants expect from your presentation?
They can expect to get some practical insight into how we as an organization are dealing with workplace changes and concretely why and how we have moved into a new office space designed according to Activity Based Working principles adapted to the ISS culture. Also they should expect some insights into how you can make your workplace attractive, affordable and effective from the company with the highest LMi score recorded (Leesman Index).

How would you describe your workplace with 3 words?
Engaging, Efficient and Epic

Klicka på länken för att läsa en sammanfattning av Leesman-studien som Peter pratade om här ovan.

New Office 2

ISS kontor

New Office 1

ISS kontor

 

 

 

 

 

 

Så skapar vi kontor för välbefinnande!

Sofia Ekerlund Skanska

Sofia Ekerlund

Vikten av att ha en hälsosam arbetsplats där medarbetarna mår bra och trivs är något som flera talare kommer att lägga tyngd på under Rethink Office. På konferensen i Malmö deltar bland andra Skanska som talare.

Varför är det viktigt att vara med på Rethink Office och prata om arbetsplatsen?
Jag har arbetat med kommersiell projektutveckling under 10 år och det är otroligt spännande att se hur arbetsplatsen har utvecklats under denna tid. Inte bara i utformningen utan också hur man ser på den. På senare år har det blivit tydligt att arbetsplatsen blivit en alltmer viktig och strategisk fråga för företaget. Arbetsplatsen har blivit ett sätt att behålla och rekrytera kompetent personal, att öka produktiviteten och att bygga varumärke.

Vad kan deltagarna förvänta sig av dig och ditt anförande?
Vi har arbetat med aktivitetsbaserade kontor i många år och tar nu steget vidare. Vi är övertygade om att vi kan förbättra arbetsplatsen genom att skapa kontor uppbyggda kring en hälsosam arbetsdag. För de flesta företag är personalen den absolut viktigaste tillgången men också den största kostnaden för företaget. Genom att arbeta med hur en byggnad kan skapa förutsättningar för en mer välmående personal skapar vi också förutsättningar för företagen att prestera bättre. Vi har under ett års tid kört ett pilotprojekt kring hälsosamma arbetsplatser på vårt kontor i Malmö. Jag hoppas kunna dela med mig av nyttiga erfarenheter kring detta och vad vi har lärt oss längs med vägen samt hur vi kommer att arbeta vidare med frågan framöver.

Hur skulle du beskriva er arbetsplats med tre ord?
Flexibel, föränderlig och välkomnande.

Om du vill höra mer från talarna hoppas jag att vi ses på Rethink Office i Stockholm eller Malmö under hösten. Tveka inte att höra av dig till mig om du har några funderingar eller frågor om konferenserna.

Johanna Karlström
johanna@summitandfriends.se
070-757 39 73