Summit-&-Friends-black

Välkommen till vår blogg!

Livrustkammaren - Meme1

I veckans blogginlägg tar jag ett snack med Emma Ågrahn, kommunikatör sociala medier, Livrustkammaren/Statens Historiska Muséer och Magdalena Piotrowska, intendent och program manager, Livrustkammaren. Om vad då? Jo! Om engagemang, att sticka ut, Facebook som en plats för lärande och att ”vara rolig på internet”. Hur kan egentligen en mindre organisation inom offentlig sektor, med enkla medel, maximera användandet av sina sociala och digitala plattformar?

(mer…)

result-DigAdm

Joacim Trybom jobbar för Kriminalvården och har varit med och startat upp samt drivit Kriminalvårdens Servicecenter. Resan var inte helt enkel, men i form av internservice för medarbetare och ökad tid för chefer och kriminalvårdare till kärnverksamheten så har resultaten varit alla till gagn.

(mer…)

quote-chalk-think-words

I veckans blogginlägg tar jag ett snack med Paul Davidsson, E-strateg på Hörby kommun. Paul har lång erfarenhet av att arbeta med det digitala, från bland annat Tetra Pak, Atea och Kristianstads kommun. I Hörby, där Paul alltså är nu, har man blivit uppmärksammade runt om i landet för sitt digitaliseringsarbete i kommunen. Bland annat var man först ut i Sverige med tillsynsrobotar i hemtjänsten, någonting som till stor del har tagits väl emot.

(mer…)

Pulsmatning frontbild

Höstens Digital Workplace Summit bjöd på mycket spännande case och kunskap för alla som ville ta arbetet med deras digitala arbetsplats till nästa nivå. Många fantastiska talare delade med sig av sina trendspaningar, erfarenheter och bästa verktyg för hur man skapar en produktiv digital arbetsplats med välmående medarbetare.

(mer…)

Dig Adm Blogg 3

Utifrån EU:s så kallade webbtillgänglighetsdirektiv har riksdagen beslutat om en ny lag. Det innebär att webbplatser och appar i offentlig sektor ska göras mer tillgängliga för användare, särskilt personer med funktionsnedsättning. Det betyder i praktiken att till exempel videoinspelningar ska vara textade och syntolkade, och att hjälpmedel som bland annat skärmläsare ska kunna användas. Även innehåll i PDF-filer och innehåll som myndigheterna sprider genom till exempel sociala medier kan beröras.

(mer…)