Summit-&-Friends-black

Välkommen till vår blogg!

malmo-3744509_640

“Du borde byta namn” – Det tipset fick till slut Fadi av en rekryterare när han sökt en stor mängd jobb utan framgång. Med inte bara en utan TVÅ masterexamen i bagaget. Här någonstans började polletten att trilla ner på allvar för Fadi Barakat, projektledare inom integration på Näringslivskontoret i Malmö stad. Diskriminering – det var det det handlade om, helt enkelt. I dagens blogginlägg har jag intervjuat Fadi, som även medverkar som talare på Integration & Arbetsmarknad, 28-29 november i Stockholm.

(mer…)

pexels-photo-1043506
Att skapa bästa möjliga förutsättningar för samverkan inom offentlig sektor. Det har varit målet för eSams expertgrupp inom arkitektur som har drivit arbetet med att se över och uppdatera principerna för digital samverkan som togs fram av E-delegationen. I det här blogginlägget pratar jag med Mikael Österlund, chefarkitekt på eSam, om deras arbete. Mikael medverkar även som talare på konferensen Digitala Strategidagarna Offentlig Sektor, 13-14 november, i Stockholm.

(mer…)

pexels-photo-335907

Jag hade förmånen att få ställa lite frågor till Jonas Hemgren, IT-manager på Hemnet och en av talarna på höstens Digital Workplace Summit, för att djupdyka lite mer på ämnet publika moln. Nedan får ni en liten insyn i hur Hemnet har resonerat i sitt arbete mot den digitala arbetsplatsen och vilka lärdomar de har dragit.

(mer…)