Stort tack till alla talare, deltagare och partners för att ni alla bidrog till fantastiska dagar fulla med kunskapsutbyte och inspiration!

Boka in 14-15 mars 2018 redan nu – då hoppas vi få se er på Forum för effektivt operationsflöde igen!

 

Stort tack till alla talare, deltagare och partners för att ni bidrog till fantastiska dagar!

14-15 mars 2018 hoppas vi få se er på Forum för effektivt operationsflöde igen!

Stort tack till alla talare, deltagare och partners för att ni bidrog till fantastiska dagar!

14-15 mars 2018 hoppas vi få se er på Forum för effektivt operationsflöde igen! 

Håll dig uppdaterad inför
nästa konferens via vårt nyhetsbrev


Håll dig uppdaterad inför
nästa konferens via vårt nyhetsbrev 


För vem

Årets viktigaste forum för dig som jobbar i eller kring operationsflödet, oavsett vilken avdelning eller klinik du tillhör, eller vilken professionalitet du har. Här samlas deltagare, talare och partners för att driva utvecklingen i att göra operationsflödet bättre och mer effektivt.

Utmaningar

Många operationsavdelningar har svårt att uppfylla vårdgarantin på grund av tidsbrist, tuff ekonomisk situation, brist på samarbete internt och gentemot andra avdelningar, lågt medarbetarengagemang och hög personalomsättning. Men det finns goda exempel! Vad är avgörande för att lyckas?

Konferens

För att hitta smarta lösningar och arbetssätt som skapar ett optimerat operationsflöde är det viktigt att få utbyta erfarenheter, dela med sig av kunskap och ta del av goda exempel. Syftet är att du som deltagare ska inspireras och ges verktyg för att göra ert operationsflöde effektivare.

Tidigare organisationer och sjukhus som medverkat på Forum för effektiva operationsflöden
Information

Årets viktigaste forum för dig som jobbar i eller kring operationsflödet, oavsett vilken avdelning eller klinik du tillhör, eller vilken professionalitet du har. På denna konferens ges du inspiration och verktyg som du kan använda i ditt arbete för att förbättra er verksamhet, samtidigt som du får diskutera utmaningar med kollegor från hela landet.

Konferens

Många operationsavdelningar i Sverige idag har svårt att uppfylla vårdgarantin på grund av utmaningar som tidsbrist, tuff ekonomisk situation, svagt internt samarbete och gentemot andra avdelningar, lågt medarbetarengagemang och hög personalomsättning. Men det finns goda exempel på de som lyckats vända detta genom att skapa ett optimerat operationsflöde. Vad är avgörande för att lyckas med det?

Workshops

För att hitta smarta lösningar och arbetssätt som skapar ett optimerat operationsflöde är det viktigt att få utbyta erfarenheter, dela med sig av sin kunskap och lyssna till goda exempel att inspireras av. Som talare får vi lyssna på läkare, sjuksköterskor, operationsplanerare, verksamhetsutvecklare, forskare och experter, som alla brinner för att skapa effektiva operationsflöden.

Handplockade talare med expertis, erfarenhet och insyn i olika delar av operationsflödet.

9 handplockade talare med expertis,
erfarenhet och insyn i olika
delar av operationsflödet.

Varför ska du gå på Forum för effektivt operationsflöde?


 
Konkreta exempel från olika verksamheter

Det är ett unikt kunskapsforum där de sjukhus och operationsavdelningar som ligger i framkant ger tips och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring hur man skapar ett optimerat och effektivt operationsflöde. Talarna har olika professionaliteter och kommer från olika avdelningar, vilket ger en mångfacetterad bild av vad som krävs för att hantera utmaningarna som finns.

 
Djupdykningar i relevanta ämnen

Optimerad operationsplanering, medarbetarengagemang, kortare bytestider, effektivt resursutnyttjande, leaninspirerade arbetsflöden, patientfokus, helhetssyn, samarbete mellan professionsgränserna, bra ledarskap etc.

 
Senaste forskningen

Du får lyssna till ledande forskare som bland annat kommer berätta hur gamification och spelteori kan användas för att effektivisera hela operationsflödet och vårdlogistiken, samt hur datavetenskap och matematisk modellering kan optimera operationsplaneringen.

 
Interaktion och nya givande möten

Delta i interaktiva gruppövningar, lyssna till intressanta diskussioner mellan talare, ta del av andra deltagares erfarenheter. Sjuksköterskor, läkare, chefer, operationsplanerare – detta är ett forum där konstruktiva diskussioner mellan olika professionaliteter möjliggörs vilket är nödvändigt för att hitta hållbara och effektiva lösningar!

Operationssjukvården i siffror


61 procent av befolkningen tycker inte att väntetiderna till sjukhus är rimliga.

9 000 kr i timmen kostar en bemannad operationssal, exklusive lokal-, utrustnings-, operatörs- och läkemedelskostnader.

27 procent opereras INTE inom vårdgarantins 90 dagar, nationellt sett.

Det oberoende forumet för kunskapsdelning

Läs mer

Partners


Vill du bli partner? Kontakta erik.thorell@summitandfriends.se för att gemensamt skapa ett upplägg som passar just er verksamhet.

Blogg


Besök vår blogg för mer information och inspiration kring den digitala arbetsplatsen. Nedan ser du ett urval.

Kontakt


Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor!

Erik_rund

Erik Thorell
Telefon: +46700914258
Mail: erik.thorell@summitandfriends.se

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Kontakt


Vid frågor, kontakta oss gärna.

Erik Thorell
Telefon: +46700914258
Mail: erik.thorell@summitandfriends.se

Konferens

LÄS MER

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Utbildningar

LÄS MER

Toggle content goes here, click edit button to change this text.