Åka trampbil på jobbet, ta ett möte med VD:n där ni klättrar upp i överdimensionerade fåtöljer och tidvis fullt med barn på kontoret. Låter det som en vanlig dag på jobbet för dig? Toca Boca har tagit klivet fullt ut för att förankra varumärket i allt de gör och detta inkluderar självklart ett färgsprakande, barnvänligt kontor. 

Lina Persson arbetar som Office Manager på appföretaget Toca Boca och har varit drivande i transformationen av Toca Bocas nya kontor. Toca Boca gör digitala leksaker för barn och har ett väldigt lekfullt uttryck i sina produkter. Detta uttryck genomsyrar hela organisationen och skulle självklart lysa igenom även i kontoret. Alltifrån färger, materialval, läge och arbetssätt grundar sig i en djup förståelse kring den egna organisationen och en vilja att visa det för omvärlden. Här följer tre snabba frågor och svar kring arbetsplatsen med Lina Persson:

Lina Toca Boca

tocaboca1. Vilka har varit Toca Bocas största utmaningar kopplat till er arbetsplatsförändring?
Jag skulle nog säga att det var att flytta utanför tullarna och att få ihop så att det känns ”hemma och intimt” på en mycket större yta än vad vi hade förut.

2. Varför valde ni att gå emot trenden kring aktivitetsbaserade arbetsplatser?
Det passade helt enkelt inte vårt sätt att jobba. Men man kan säga att vi gör det till viss del då vi har väldigt många olika anpassade platser i lokalen att arbeta på även om alla fortfarande har sina egna skrivbord.

3. Vilka positiva effekter har ni sett under tiden i ert nya kontor?
Lokalen är bättre anpassad för vår verksamhet, vi kan till exempel lättare ta emot barngrupper för kidstester som vi ständigt gör för att testa våra produkter.

Lina kommer att berätta mer kring Toca Bocas syn på arbetsplatsen på Rethink Office Stockholm den 17 maj. Tillsammans med henne på scen finns bl.a. Google, Telia Company och SBAB. 

Rethink Office Banner