Behöver du också konkreta verktyg och tips för hur du kan jobba för att utveckla er arbetsplats? Den 24 november har du i så fall möjlighet att delta på workshops i Stockholm kopplat till arbetsplatsen och aktivitetsbaserade arbetssätt. Dagen anpassas efter deltagarnas olika behov, utmaningar och funderingar. På så sätt blir dagen extra relevant för just dig samtidigt som du får höra vad andra i liknande situation har framför sig.

Tillsammans med Victor Mannerholm Hammar från EY anordnas det två workshops den 24/11 kopplat till arbetsplatsen och aktivitetsbaserade arbetssätt. Dagen är uppdelad på två block där du kan välja att gå på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen. Förmiddagen riktar sig primärt till dig som vill lära dig mer om aktivitetsbaserade arbetssätt, dess utmaningar och möjligheter. Din organisation kan ha bestämt sig för att jobba aktivitetsbaserat, ni kanske redan har kommit en bit på väg eller överväger detta som ett alternativ. Du kanske även jobbar som konsult, inredningsarkitekt eller liknande och vill kunna förstå dina kunder bättre. Eftermiddagen riktar sig till dig som redan är insatt i det aktivitetsbaserade arbetssättet och vill vidareutveckla din kunskap. Du vill lära dig mer om hur du kan jobba för att nå bättre resultat, involvera fler medarbetare och jobba med de utmaningar som uppstår efter uppstarten. Om du går på förmiddagen är eftermiddagens workshop en bra möjlighet att få en bild av vad ni kommer at jobba med framöver.

Sagt om ABW-workshops våren 2016
Bra upplägg, stor stjärna till Victor, bra lokal, god frukost/lunch, fika etc.
Intressant att vi alla kom från olika branscher och var i olika faser. Fanns mycket att lära från varandra.
Kunskapsnivån! Det är uppenbart att workshopledaren har mycket god kunskap om ämnet.

Victor Mannerholm Hammar EY

Victor Mannerholm Hammar

EY logoVictor är managementkonsult som varit aktiv rådgivare i förändringar och transformationer inom REFM branschen de senaste 9 åren. Victor har erfarenhet från REFM transformationer i Norden, Förenade Arabemiraten, UK och Indien och har varit rådgivare i flera av de största FM-transformationerna, outsourcingarna och aktivitetsbaserade (ABW)-projekten i Norden. Projekten som Victor ansvarat för och projektlett inkluderar både strategier, nya arbetssätt, ny digitala lösningar, utformning, implementering och uppföljning.

 

Vad får deltagarna med sig efter en heldags-workshop med dig?
Deltagarna får med sig verktyg för att på ett strukturerat sätt omsätta erfarenheterna till den egna situationen.

Vad är det roligaste med att hålla workshops?
För mig är det roligaste att dela erfarenheter med alla duktiga personer som medverkar från olika företag och organisationer

Vad kan deltagarna förvänta sig av dig som ledare?
Som rådgivare har jag arbetat med och drivit utveckling av arbetssätt, arbetsplatser och digitala lösningar tillsammans med flera olika företag och organisationer. Utifrån mina erfarenheter, och EYs omfattande metodik och kunskapsbas, kommer jag att dela konkreta exempel och tips, samtidigt som jag kommer att facilitera dagen så att alla som vill får möjlighet att kliva fram.

Varför borde man komplettera med workshop dagen efter om man går på konferensen Rethink Office?
För att få möjligheten att omsätta erfarenheterna från konferensen till vad de egentligen innebär för ditt företag/din organisation, med stöd av EYs metodik och facilitering, när de finns färskt i minnet.

Vad är nästa stora “trend” på marknaden?
Tre trender som kommer att transformera FM-marknaden är digitalisering, nya affärsmodeller såsom ”Vested” och nya arbetsplatskoncept.

Hur tror du att arbetsplatsen kommer att utvecklas framöver?
Arbetsplatsen behöver gå från att ses som en kostnadspost till att bli värdeskapande för kärnverksamheten. I den transformationen kommer utveckling av verksamhetsens arbetssätt, nya digitala lösningar och nya affärsmodeller att vara nyckelkomponenter. Flera företag funderar redan kring dessa områden men det är endast några få som lyckas omsätta det i praktiken.

Workshopsen hålls i samband med konferensen Rethink Office Stockholm där bland annat Telia, Bambora, Skype, IKEA och KTH är med som talare. Konferensen kostar 7.900 ex moms och workhops 3500 kr/st eller 6500 för en heldag. Är ni flera från ditt bolag som vill gå kan ni höra av er till Johanna för att få ett paketpris.