Alla organisationer och företag strävar efter att nå ut genom bruset och konvertera sina besökare. Men vilka aspekter bör man tänka på vid sin marknadsföring för att lyckas? Med hjälp av konverteringsoptimering kan man öka sin försäljning och få sina besökare dit man vill. Vi har träffat Ted Svensson som är marknadsansvarig på Operation Smile och en av höstens talare på Analyticsdagarna för offentlig sektor. Nedan får vi höra Teds tankar kring hur man lyckas med sin marknadsföring och konvertering. 

Hur når ni ut genom bruset?

Man måste börja med att backa bandet och starta med att definiera sin målgrupp. Det är viktigt att anpassa sin marknadsföring utefter sin målgrupp, vilka vill vi nå och hur når vi dem? Vi lägger mycket fokus på Facebook och även instagram då vår målgrupp använder dessa sociala medier. Vi kan se att vi driver mycket trafik från framförallt Facebook. I marknadsföring är det viktigt att skapa bra innehåll som skapar engagemang hos mottagaren.

På Anlyticsdagarna kommer du att berätta hur Operation smile arbetar med konverteringsoptimering med temat från besökare till givare, vilka tips har du för att lyckas med sin konvertering?

Innehåll och teknik. Man måste få sina besökare engagerade i ämnet och ge dem ett bra innehåll som de känner att de vill bidra till eller vill ha. Resan från ett bra innehåll till att konverteringen sker hänger sedan på tekniken. Det ska vara enkelt för besökaren att fylla i ett boknings formulär, skriva upp sig på nyhetsbrev eller i vårt fall bli givare. Om tekniken är krånglig hoppar man av, i dagens samhälle ska allt vara snabbt och smidigt!

Vad ser du mest fram emot kring ditt deltagande på Analyticsdagarna?

Det ska bli spännande att få höra på de andra talarna och få inspiration som jag kan ta med mig. Jag ser även fram emot att få nätverka med både talare och deltagare. Det blir lätt att man sitter i sin egna bubbla och kör på, därför är det viktigt att stanna upp och se hur andra arbetar.

 

TedSvensson_opsmileoperationsmile

Om du vill höra mer från Ted Svensson och Operation smile hittar du din biljett och mer information om konferensen på Analyticsdagarna.