Den 16 maj 2018 utsågs vinnarna i utmärkelsen Digital Workplace AwardsDigital Workplace Summit. Utmärkelsen gick till Tele2 för Ledarskap och mind-set inom digital arbetsmiljö, ICA DE Västerås som fick utmärkelse Digitalt engagemang och Electrolux för Intranätet som möjliggörare för den digitala miljön. Stort grattis!


Tele2

 

Motivering:

Med ledarskap och engagemang i fokus samt med ett mind-set att resan är oändlig är denna organisations digitala utformning ett bidrag som står ut och som visar att den fysiska och digitala arbetsplatsen speglar varandra och samverkar med människan. När den digitala och den fysiska arbetsplatsen harmoniserar och stöttar samma organisatoriska arbetssätt blir det en kraftfull helhet för företaget som kan ta samarbetet och produktiviteten i organisationen till nästa nivå. Denna organisation har på ett nytänkande sätt anpassat den digitala miljön till den egna kulturen för att den individuella upplevelsen ska bli så genuin som möjligt. 


 

ica_

Motivering:

Med utgångspunkt att öka engagemanget internt och skapa en mer positiv arbetskultur så har denna organisation lyckats skapa fantastiska resultat genom att sätta medarbetarna i förarsätet. Med ett utmärkande ledarskap samt med hjälp av nya digitala verktyg som stödjer och engagerar medarbetarna på arbetet har man genererat tydliga effekthemtagningar och ökade resultat, både när det kommer till produktivitet och till engagemang. Siffror talar sitt tydliga språk, men så även medarbetarna genom att engagera sig kontinuerligt i förbättrandet av arbetsplatsen, såväl den fysiska miljön som den digitala.

 


 

electrolux_logo_detail

Motivering:

Med utgångspunkt i att öka samarbete och kommunikation mellan medarbetarna har denna organisation gjort en omfattande resa för att möjliggöra den digitala arbetsplatsen. Det är med stor ambition och ödmjukhet som den här organisationen har, genom att kartlägga medarbetarens behov, kunnat skapa en tydlig strategi för att utveckla sin digitala arbetsplats. Med bättre sök- och hittbarhet, tydliga kommunikationsvägar och en stödjande implementationsfas för att varje individ ska kunna arbeta mer effektivt har den digitala upplevelsen utvecklats på ett sätt som sticker ut.

 


 

Vi grundade denna utmärkelse i syfte att förenkla vardagen för människor i arbetslivet genom att lyfta fram best practices och guldkorn inom digital arbetsmiljö. Med guldkorn menar vi olika typer av förändringar inom den digitala arbetsmiljön som lett till förändrade beteenden och mätbar effekthemtagning såsom ökat engagemang, innovationskraft och effektivitet.

Min upplevelse är att organisationer blir alltmer transparenta kring vad och hur vi delar med oss av för typ av best practice kopplat till den digitala arbetsplatsen. Det är bra. Den digitala arbetsplatsen är en vital pusselbit i den moderna arbetsplatsen och syftar till att bland annat skapa engagemang och produktivitet hos våra medarbetare. Den är dock komplex och kräver ett visst typ av mind-set som bör genomsyra hela organisationen (släpp silos) för att lyckas med den typen av förändringsresa.

Missa inte att sätta ett tydligt syfte(n), en tydlig målbild med nedbrutna mål och följ upp! Vart kommer vi ifrån, vart ska vi och vad har vi uppnått (effekthemtagning)! 

 


Vill passa på att tacka alla organisationer som har varit med och delat med sig av sina erfarenheter och kunskap genom att skicka in sina bidrag till utmärkelsen. Det glädjer mig att det finns så många guldkorn kopplat till den digitala arbetsplatsen hos organisationer i Norden, vilket årets bidrag visat prov på.

Stort tack till juryn, Johan Book- Motivationsbyrån, Maria Gruden- Great Place to Work, Gustav Molnar- Diwo och Konstantin Irina, Arbetsförmedlingen och Mille Beckman, Telia. Det har varit fantastiskt kul att få arbeta med er under året!

 

Hoppas att vi ses den 20-21 november i Stockholm på Digital Workplace Summit.