Kan du känna igen dig i bilden ovan? Eller var det kanske så dina kollegor reagerade första gången de hörde talas om aktivitetsbaserat kontor? ABW är inte en magisk lösning på alla problem men att se över hur ni arbetar idag, ta reda på hur ni vill arbeta, hur ni kan optimera förutsättningarna för de som arbetar och hur just er organisation kan växa – det är däremot nyckeln till lösningen. 

Detta är inte något man löser över en natt. Vi är övertygade om att varje företag och organisation är unik och att man samtidigt som man hittar sitt arbetssätt kan ha nytta av att lära sig av andra. Därför vill jag tipsa om tre olika workshops som kan hjälpa dig på vägen. Eftersom varje workshop varar en halv dag har du möjlighet att delta på två olika.

Aktivitetsbaserat arbetssätt – Grundläggande av EY
Stockholm: 24/11
Malmö: 8/12
Workshopen riktar sig till dig som vill lära dig mer om aktivitetsbaserade arbetssätt, dess utmaningar och möjligheter. Du lär dig bland annat:

  • Hur man bygger ett business case för ABW.
  • Vad som behövs för att er ABW-process ska bli framgångsrik.
Aktivitetsbaserat arbetssätt – Fördjupning av EY 
Stockholm: 24/11
Malmö: 8/12
Workshopen riktar sig till dig som redan är insatt i det aktivitetsbaserade arbetssättet och vill vidareutveckla din kunskap.
  • Vad behöver ni utveckla kortsiktigt för att maximera effekten?
  • Hur behöver ni tänka långsiktigt för att ta processen vidare och vad är nästa steg för dig?
Chefen i fokus: Att leda i ABW-miljö av MER
Stockholm: 24/11
Workshopen riktar sig till dig som är chef/ledare för en grupp som ska gå mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt eller redan idag möter utmaningar i ett aktivitetsbaserat kontor. Du lär dig bland annat:
  • Hur hanterar jag medarbetare som sätter sig på tvären?
  • Vad är effektiva aktiviteter för att förbereda min verksamhet för ett nytt arbetssätt?

Ett sista tips. JSC textade den här filmen som en intern video när de skulle gå över till ABW och det blev en viral succé. Titta och njut!

Du kan även komplettera workshopsen med att gå på konferensen Rethink Office Stockholm den 23/11 och Rethink Office Malmö 7/12 med talare som Bambora, IKEA, Telia, Västsvenska handelskammaren, KTH och Skype.

/ Johanna