Göran Åbonde är innehållsansvarig på Unionen och en av Analyticsdagarnas mest omtalade talare. Webbanalys är en viktig del för Unionen som organisation “Det är våra medlemmar som betalar, då har de också rätt att kräva att vi har koll på deras investering” säger Göran.

Goran Unionen

HT16-unionen

 

 

Vad är Unionens största utmaning inom webbanalys?

– Att veta vad vi egentligen vill ha svar på och vad vi sedan ska göra med de kunskaperna. 

Varför är webbanalys en viktig del i er organisation?
– Utan webbanalys kan vi lika gärna mäta sajtens effekt med hjälp av ett fuktat pekfinger riktat mot himlen. Det är våra medlemmar som betalar. Då har de också rätt att kräva att vi har koll på deras investering.

Varför är det viktig att dela sin kunskap och erfarenheter kring webbanalys tycker du?
– Om vi byter erfarenheter med varandra, så blir livet vackrare inte bara för oss sajtansvariga, utan framförallt för alla våra besökare. 

Den 16 november kommer Göran att tala på myndighetsspåret kring hur webbanalys och effektstyrning gjort 9 av 10 besökare nöjda och hur man blir bäst i klassen. På myndighetsspåret kommer även Nacka Kommun, Utrikesdepartementet, UR och Skatteverket dela sin best practice inom webbanalys.

Är du nyfiken på att höra mer? På Analyticsdagarna finns fullständiga program samt workshops kopplat till webb/digital analys.

Tova Lindberg, ansvarig Analyticsdagarna
tova.lindberg@analyticsdagarna.se
076-0442423