Sara Hernäng, Senior Advisor på Sweco, gästbloggar här och delar med sig av sina tankar om förändring och vikten av kritiskt tänkande. Swecos Sara Ghaemi kommer att finnas på plats och dela med sig av trendspaningar om framtidens arbetsplats på Rethink Office den 22:a November i Stockholm. 

Den 23:e November leder sedan Sara Ghaemi och Sara Hernäng, Sweco, en interaktiv workshop om verksamhetsanpassad förändringsledning och hur du anpassar förändringsprocesser till din organisation. Det finns ingen gemensam väg till förändring som är lika för alla! Här nedan gästbloggar Sara Hernäng och delar med sig av hennes tankar om förändring och vikten av kritiskt tänkande. 

Jag vill slå ett slag för lite kritiskt tänkande!

När ALLA skaffade Facebook för några år sedan så valde jag att inte göra det. Jag var fortfarande så många år senare alldeles för uppskakad efter att ha läst George Orwells ”1984” någon gång i slutet av 80-talet. Lägga ut all privat information om sitt liv på nätet? Under värsta Facebook-hypen blev jag utskrattad. Idag i dessa Trump- och Transportstyrelse-tider, så är det betydligt fler som förstår mitt val.  

När ALLA tyckte att aktivitetsbaserat arbetssätt var det enda rätta för alla organisationer, så var jag försiktigt tveksam. Ja! Självklart för mig som konsult, som reser mellan olika kunder hela tiden och har kontoret på fickan! Inga problem – tvärtom kul! Men fungerar det verkligen för alla? Ja, sa förespråkarna, för vi kommer att arbeta mer agilt i framtiden. Ja, det förstår jag, men vilken är kopplingen mellan agilt och aktivitetsbaserat? Då var det ingen som funderade över om det fanns ett samband, utan såg det som ett faktum. Idag är sambandets vara eller inte vara en fråga som diskuteras i många organisationer och vet ni – man kommer fram till helt olika svar.

Vi står inför en större förändring än vad någon av oss kan överblicka. Om Moores lag fortsätter att stämma framöver, så kommer datorkraften att passera alla levande människors hjärnkapacitet tillsammans runt år 2045. Vem kan förstå det? Människans förmåga till anpassning har alltid varit vår främsta framgångsfaktor och nu utmanas vår förmåga till förändring.

Jag tror att det finns en möjlighet att göra positiva verksamhetsförändringar i samband med en lokalförändring. Och då handlar det om kultur och människor, snarare än om lokaler. Jag tror också att man kan göra mycket skada. Det kanske är så att man måste lyckas balansera nytänkande och framåtanda med att tänka lite kritiskt? Och att olika organisationer kan komma fram till olika svar?

Vilka frågor bör ställas för att komma fram till rätt vägval för organisationen? Min fantastiska väninna Sara Ghaemi kommer under Swecos workshop den 23:e November att guida dig genom de utmaningar som organisationen ställs inför i samband med en lokalförändring. Hon kommer att berätta om de vanligaste misstagen vid förändringsledning på arbetsplatsen, om hur du undviker dem samt ge er konkret guidning i hur du startar förändringen när du kommer hem till jobbet igen.

Och slutligen – mina barn skulle aldrig få för sig att skaffa Facebook – ”det använder bara gamla människor”.

/ Sara Hernäng

sara_sweco